Канада еТА

Canada eTA (Online Canada Visa) е потребна дозвола за патување за патниците кои ја посетуваат Канада за деловни, туризам или транзитни цели. Овој онлајн процес за електронска виза за Канада беше имплементиран од 2015 година од Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC).

Канада eTA е задолжителен услов за подобни странски државјани кои планираат да патуваат во Канада по воздушен пат. Ова овластување за патување преку Интернет е поврзано електронски со вашиот пасош и важи за период од пет години.

Што е Canada eTA или Canada Visa Online?


Како дел од нејзиниот заеднички договор со САД за подобро обезбедување на границите на двете земји, од август 2015 година па наваму, Канада започна а Програма за откажување виза за одредени земји ослободени од виза чии граѓани би можеле да патуваат во Канада со аплицирање за електронски документ за овластување за патување наместо тоа, кој е познат како eTA за Канада или Канада Виза онлајн.

Canada Visa Online работи како документ за откажување од виза за странски државјани од одредени подобни земји (ослободени од виза) кои можат да патуваат во Канада без да мора да добијат Виза од канадската амбасада или конзулат, но наместо тоа, посетете ја земјата на eTA за Канада за која може да се аплицира и да се добие преку Интернет.

Канадското еТА ја извршува истата функција како Канада Виза, но многу полесно се добива, а процесот е исто така побрз. Канада еТА важи само за деловни, туристички или транзитни цели.

Периодот на важење на вашата еТА е различен од времетраењето на престојот. Додека еТА важи 5 години, вашето времетраење не може да надмине 6 месеци. Може да влезете во Канада во кое било време во периодот на важење.

Тоа е брз процес за кој е потребно пополнување на Образец за апликација за виза за Канада онлајн, ова може да биде само пет (5) минути за да се заврши. Canada eTA се издава откако формуларот за апликација е успешно пополнет и таксата ќе ја плати апликантот онлајн.

Пополнете ја апликацијата за еТА во Канада

Обезбедете патување и лични податоци за секој апликант во формуларот за еТА во Канада.

Чекор 1
Прегледајте и направете плаќање

Направете безбедно плаќање користејќи кредитна или дебитна картичка.

Чекор 2
Примајте eTA во Канада

Добијте го вашето одобрение за eTA од Канада на вашата е-пошта од Имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC).

Чекор 3

Што е апликација за виза за Канада?

Апликација за виза за Канада е електронски онлајн формулар како што е препорачано од Имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC), што треба да го пополнат оние кои имаат намера да влезат во Канада за кратки патувања.

Оваа канадска апликација за виза е замена на процесот базиран на хартија. Исто така, можете да заштедите патување до Канадската амбасада, бидејќи Canada Visa Online (eTA Canada) се издава по е-пошта против податоците за вашиот пасош. Повеќето апликанти можат да ја пополнат апликацијата за виза за Канада преку Интернет за помалку од пет минути, и тие се обесхрабрени од Канадска влада од посета на канадска амбасада за примена на процес базиран на хартија. Ви треба еден интернет поврзан уред, адреса за е-пошта и кредитна или дебитна картичка за плаќање на таксите преку Интернет.

Еднаш, апликацијата за виза за Канада се пополнува онлајн на ова , тоа е проверено од страна на Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) за да се провери вашиот идентитет. Повеќето од апликациите за виза за Канада се решаваат за помалку од 24 часа а на некои може да потрае и до 72 часа. Одлуката на Canada Visa Online ви е соопштена преку наведената е-адреса.

Откако ќе се реши исходот за Canada Visa Online, можете да ја чувате е-поштата на вашиот телефон или да ја испечатите пред да го посетите бродот за крстарење или аеродромот. Не ви треба физички печат на пасошот бидејќи персоналот за имиграција на аеродромот ќе ја провери вашата виза на компјутерот. Треба да бидете сигурни дека деталите пополнети во Апликацијата за канадска виза на оваа веб-локација мора да се совпаѓаат точно што се однесува до вашето име, презиме, податоци за раѓање, број на пасош и прашање на пасош и датум на истекување на пасошот за да избегнете одбивање на аеродромот на времето на качување на летот.

Кој може да аплицира за Canada Visa Online (или Канада eTA)

Само граѓаните од следниве земји се ослободени од добивање виза за патување во Канада и мора да аплицира за еТА во Канада.

Граѓани на Канада и на Соединетите држави потребни им се само нивните канадски или американски пасоши за да патуваат во Канада.

Законски постојани жители на САД, кои поседуваат а Зелен картон на САД исто така, не бараат Канада eTA. Кога патувате, задолжително понесете
- валиден пасош од вашата земја на националност
- доказ за вашиот статус како постојан жител на САД, како што е валидна зелена карта (официјално позната како карта за постојан жител)

Само оние посетители кои патуваат во Канада по воздушен пат преку комерцијален или изнајмен лет треба да аплицираат за еТА во Канада.

Условна Канада eTA

Имателите на пасоши од следните земји имаат право да аплицираат за eTA во Канада доколку ги исполнуваат условите наведени подолу:

 • Имате канадска виза за посетители во последните десет (10) години Или моментално поседувате валидна американска неимигрантска виза.
 • Мора да влезете во Канада по воздушен пат.

Ако некој од горенаведените услови не е исполнет, тогаш наместо тоа мора да аплицирате за виза за посетители на Канада.

Визата за посетители на Канада се нарекува и виза за привремен престој во Канада или TRV.

Условна Канада eTA

Имателите на пасоши од следните земји имаат право да аплицираат за eTA во Канада само доколку ги исполнуваат условите наведени подолу:

Услови:

 • Сите националности имаа канадска виза за привремен престој во последните десет (10) години.

OR

 • Сите националности мора да поседуваат актуелна и валидна американска неимигрантска виза.

Видови еТА на Канада

ЕТА на Канада има 04 типа, или со други зборови, можете да аплицирате за еТА на Канада кога целта на вашата посета на земјата е која било од следниве:

 • Транзит или траење кога ќе треба да застанете на канадскиот аеродром или град на краток временски период до следниот лет до вашата крајна дестинација.
 • Туризмот, разгледување, посета на семејство или пријатели, доаѓање во Канада на училишно патување или присуство на краток курс на студии што не доделува никакви кредити.
 • на бизнис цели, вклучувајќи деловни состаноци, деловни, стручни, научни или едукативни конференции или конвенции или за решавање на работите на недвижен имот.
 • на планиран медицински третман во канадска болница.

Потребни информации за еТА во Канада

Кандидатите за еТА-апликанти ќе треба да ги обезбедат следниве информации за време на пополнување на Интернет Образец за апликација еТА во Канада:

 • Лични информации како име, место на раѓање, датум на раѓање
 • Број на пасош, датум на издавање, датум на истекување
 • Информации за контакт, како што се адреса и е-пошта
 • Детали за работата

Пред да аплицирате за Канада еТА

Патниците кои имаат намера да аплицираат преку Интернет за Канада еТА, мора да ги исполнуваат следниве услови:

Валиден пасош за патување

Пасошот на апликантот мора да важи најмалку 03 месеци по датумот на поаѓање, датумот кога ја напуштате Канада.

Исто така, на пасошот треба да има празна страница за да може царинскиот службеник да ви го запечати пасошот.

Вашата еТА за Канада, доколку е одобрена, ќе биде поврзана со валиден пасош, така што од вас се бара да имате валиден пасош, кој може да биде или обичен пасош, или службен, дипломатски или службен пасош, сите издадени од земји со подобност .

Двојните канадски државјани и канадските постојани жители не се подобни за eTA на Канада. Ако имате двојно државјанство од Канада и Обединетото Кралство, на пример, тогаш мора да го користите вашиот канадски пасош за да влезете во Канада. Немате право да аплицирате за eTA на Канада на вашиот британски Пасош.

Важечка лична карта за е-пошта

Апликантот ќе добие канадска еТА по е-пошта, затоа е потребна валидна лична карта за е-пошта за да добие канадска еТА. Формуларот може да го пополнат посетителите кои имаат намера да пристигнат со кликнување тука Формулар за апликација за виза eTA Канада.

Начин на плаќање

Од eTA Canada Преку формулар за апликација е достапна само преку Интернет, без хартиен еквивалент, потребна е валидна кредитна / дебитна картичка или сметка на PayPal.

Аплицирање за еТА во Канада

Подобни странски државјани кои сакаат да патуваат во Канада треба да аплицираат за еТА за Канада преку Интернет. Целиот процес е базиран на веб, од апликација, плаќање и доставување до добивање известување за резултатот од апликацијата. Апликантот ќе треба да го пополни формуларот за апликација Канада еТА со релевантни детали, вклучувајќи детали за контакт, претходни детали за патување, детали за пасош и други информации за позадината, како што се здравствени и криминални досиеја. Сите лица кои патуваат во Канада, без оглед на нивната возраст, ќе мора да го пополнат овој формулар. Откако ќе се пополни, апликантот ќе треба да изврши уплата на апликацијата ЕТА користејќи кредитна или дебитна картичка и потоа да ја достави апликацијата. Повеќето одлуки се донесуваат во рок од 24 часа и апликантот е известен преку е-пошта, но за некои случаи може да бидат потребни неколку дена или недели за да се процесираат. Најдобро е да аплицирате за еТА за Канада веднаш штом ќе ги завршите плановите за патување и најдоцна до тоа 72 часа пред закажаниот влез во Канада . Theе бидете известени за конечната одлука преку е-пошта и во случај вашата апликација да не биде одобрена, може да се обидете да аплицирате за канадска виза.

Колку време е потребно за обработка на апликацијата ЕТА од Канада

Препорачливо е да аплицирате за Канада еТА најмалку 72 часа пред да планирате да влезете во земјата.

Валидност на еТА на Канада

ЕТА за Канада е важи за период од 5 години од датумот на неговото издавање или помалку ако Пасошот со кој е електронски поврзан истекува пред 5 години. ЕТА ви овозможува да останете во Канада за максимум 6 месеци во исто време но можете да го користите за да ја посетите земјата постојано во периодот на важење. Сепак, за вистинското времетраење на кое ќе ви биде дозволено да престојувате во исто време, граничните службеници ќе одлучуваат во зависност од целта на посетата и ќе бидат залепени на пасошот.

Влез во Канада

ЕТА за Канада е потребна за да можете да се качите на лет за Канада, бидејќи без него не можете да се качите на кој било лет за Канада. Меѓутоа, Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) или Канадските гранични службеници може да ви го одбие влезот на аеродром, дури и ако сте одобрен носител на канадска еТА ако во моментот на влегување:

 • ги немате сите ваши документи, како што е пасошот во ред, кој ќе го проверат граничните службеници
 • доколку претставувате некаков здравствен или финансиски ризик
 • и ако имате претходна криминална/терористичка историја или претходни проблеми со имиграцијата

Ако сте ги подредиле сите документи потребни за eTA на Канада и ги исполнувате сите услови за подобност за eTA за Канада, тогаш сте подготвени да аплицирајте за канадска виза преку Интернет чија апликација е прилично едноставна и јасна. Ако ви требаат некои појаснувања, треба контактирајте го нашиот сервис за помош за поддршка и водство.

Документи кои можат да бидат побарани од апликантот за онлајн виза за Канада на границата со Канада

Средства за поддршка на самите себе

Од апликантот може да се побара да обезбеди доказ дека може финансиски да се издржува и да се одржува за време на нивниот престој во Канада.

Назад / повратен билет за лет.

Од апликантот може да се бара да покажат дека имаат намера да ја напуштат Канада откако ќе заврши целта на патувањето за кое беше применета еТА Канада.

Ако апликантот нема пакет за натаму, тие можат да обезбедат доказ за средства и можност за купување билет во иднина.

Најчесто поставувани прашања

Колку долго важи канадската eTA?

Откако ќе се одобри, канадскиот eTA е генерално валиден до пет години или до истекот на вашиот пасош, кое и да е прво.

Кое е времето за обработка на апликацијата Canada eTA?

Времето за обработка на канадските eTA апликации се разликува, но обично се потребни до 72 часа за да се добие одговор. Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, се препорачува да аплицирате многу пред датумот на вашето патување за да ги земете предвид сите потенцијални доцнења.

Може ли да ја користам канадската eTA за повеќекратни записи во Канада?

Да, канадската еТА ви овозможува да внесувате повеќекратни записи во Канада за време на нејзиниот период на важност. Можете да патувате повеќе без потреба повторно да аплицирате за нова eTA во Канада.

Може ли да го продолжам мојот престој во Канада со eTA?

Канадската eTA не обезбедува автоматска подобност за продолжување на вашиот престој во Канада. Меѓутоа, ако сакате да останете подолго од одобреното времетраење, мора да аплицирате за продолжување со Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) штом сте во Канада.

Може ли да аплицирам за eTA во Канада во име на членовите на моето семејство?

Секој мора да аплицира за сопствена eTA во Канада, вклучително и доенчиња и деца. Родителите или старателите можат да ја пополнат апликацијата во име на малолетници.

Може ли да аплицирам за eTA на Канада без да резервирам авионски билети?

Не е задолжително да резервирате билети за летови пред да аплицирате за eTA на Канада. Честопати се советува и се препорачува патниците прво да аплицираат за eTA, така што доколку се појават какви било проблеми, го имаат потребното време да ги поправат или решат.

Дали е потребно да го знам точниот датум кога ќе пристигнам во Канада?

Не. Иако онлајн апликацијата Canada eTA обезбедува простор за апликантите да пополнат информации за датумот на пристигнување и маршрутата во Канада, од вас не се бара да ги доставите во апликацијата.

Ажурирања на Canada eTA Visa 2024

Канадската влада ја обезбеди оваа едноставна рута за влез во земјата врз основа на поедноставен онлајн процес. Кога аплицирате за Електронски патнички орган (eTA Canada Visa), ве молиме разгледајте го следново, за непречен процес на одобрување:

 • Визата за привремен престој стана услов за Мексикански граѓани бидејќи 2024
 • Како на барања за подобност, постојат два типа на земји кои ги исполнуваат условите за eTA виза за Канада
 • Туризмот е една од дозволените цели за кои можете да влезете во Канада
 • на процес на аплицирање потребни се неколку минути за да се заврши Онлајн формулар за апликација
 • Бизнис исто така може да биде причина да добиете канадска eTA виза, ако времетраењето на престојот е помало од шест месеци (180 дена)
 • Откако ќе аплицирате за eTA, пристапувајте до вашата е-пошта на секои дванаесет часа во случај службениците за имиграција да побараат дополнителни информации.
 • Забележете го нашиот водич за како правилно да го внесете името во формуларот за виза
 • Проверете ја Статус на eTA виза за Канада на страницата за барање
 • Валидноста на eTA на Канада е пет години од датумот на издавање.