Апликација за виза за Канада

Ажурирано на Oct 31, 2023 | Канада eTA

Онлајн процедурата на апликацијата за виза за Канада е многу удобна. Посетителите кои се квалификуваат за апликацијата за виза eTA Canada може да ја добијат потребната дозвола за патување седејќи од дома во секое време од денот без да мора да патуваат во кое било Канадска амбасада или конзулат.

Подобни иматели на пасоши можат да аплицираат за Апликација за виза за Канада за неколку минути.

Без разлика дали ја посетувате Канада за бизнис, туризам или транзитна цел, со Онлајн апликација за виза за посетители на Канада може да ја добиете вашата Canada eTA апликација. За да се запознаете со видот на одговорите на образец за апликација за виза ќе бара, помине низ Најчесто поставувани прашања . Ова ќе ви помогне да се подготвите за апликација за виза за Канада, бидејќи ќе знаете какви прашања се поставуваат. Откако ќе дознаете сè за Формулар за апликација за виза за Канада, помага да се елиминираат сите можни грешки на Формулар за апликација за виза за Канада како и што го прави побрз процесот на аплицирање за виза за Канада. 

Што е онлајн канадска виза или Канада eTA?

eTA се залага за Електронско овластување за патување. Во последно време, Canada eTA ја замени канадската виза за иматели на пасоши од одредени земји. Најдобриот дел е што ги има истите критериуми, е подеднакво важен и ја дава истата дозвола за посетителите. 

За време на пријавувањето на аеродромот Интерактивен напреден информативен систем за патници (IAPI) Системот ќе им овозможи на авиокомпаниите да го проверат вашиот статус на подобност за патување врз основа на бројот на вашиот пасош и Canada eTA или Canada Visa. Ако деталите за пасошот наведени на вашата eTA во Канада се совпаѓаат со вашиот Пасош тогаш ќе ви биде дозволено да се качите на летот.

Барања за подобност за eTA во Канада

Ако сакате да аплицирате за eTA Canada Visa без никакви ограничувања, треба да ги исполнувате следниве услови:

 • Вие припаѓате на европска земја како ОК или Ирска или која било земја спомената на веб-страницата. Проверете ја комплетната листа на подобни земји за eTA Canada Visa.
 • Вие воопшто не сте безбедносна закана за јавното здравје.
 • Планирате да влезете во Канада по воздушен пат.
 • Ја посетувате Канада за туристички или деловни посети до 6 месеци.

Валидност на eTA Canada Visa

eTA во Канада важи до 5 (пет) години. Штом е одобрена апликацијата за еТА во Канада, имате право да влезете во Канада. Откако ќе истече пасошот против кој е применета вашата eTA Canada Visa, истекува и важноста на вашата eTA Canada. Во случај да користите нов пасош, мора да аплицирате и за нов канадски eTA. Запомнете дека ви треба вашата eTA во Канада во моментот на пријавување на аеродромот и за време на пристигнувањето во Канада. 

За целиот период на престој во Канада, треба да важи и вашиот пасош. При една посета, вашиот престој важи до шест месеци. Колку пати сакате, можете да изберете да патувате во Канада во овој период. Времетраењето од шест месеци значи последователни месеци; не може да се истегне со прескокнување на месеци престој. 

Еден од најважните и примарни барања за eTA на Канада е биометриски пасош за аплицирање за Апликација за виза за Канада. За да се потврди подобноста, апликантите треба да ги дадат целосните детали за пасошот. Тоа ќе одлучи дали ви е дозволен влез во земјата или не.

Неколку прашања на кои посетителите треба да одговорат се:

 • Кој народ ти издал пасош?
 • Кој е бројот на пасошот?
 • Датум на раѓање на апликантот?
 • Кое е целосното име на посетителот?
 • Кои се прашањата и датумите на истекување на вашата лозинка?

Пред пополнување на формуларот, од апликантите се бара да се уверат дека сите горенаведени работи се во ред. Не треба да има грешки или грешки во дадените информации и тие треба да бидат ажурирани. Дури и најмалата грешка или грешка во формуларот може да стане причина за доцнење и нарушување на добивањето виза или дури и откажување на визата.

 

За да се провери историјата на апликантот, има неколку прашања во позадина на формуларот за апликација за виза за Канада eTA. На сликата доаѓа откако сите релевантни информации за пасошот ќе бидат достапни во формуларот. Ако некогаш ви бил одбиен влез или ви било побарано да излезете од земјата или некогаш сте биле одбиени за виза или дозвола додека патувате во Канада, ќе биде првото веројатно прашање што ќе се постави. Дополнителни прашања ќе бидат поставени ако апликантот каже да и ќе мора да ги даде сите детали што се потребни. 

 

Доколку е пронајдена криминална историја на апликантот, тој треба да каже што е сторено дело; природата на кривичното дело како и локацијата и датумот на кривичното дело. Сепак, не е дека не може да се влезе во Канада со криминално досие; ако природата на кривичното дело не е заканувачки за канадскиот народ, тогаш можете да добиете влез во земјата. Но, ако злосторството од таква природа претставува закана за јавноста, тогаш нема да добиете влез во Канада. 


Има неколку прашања поставени од формуларот за апликација за виза на eTA Канада за медицински цели и цели поврзани со здравјето. Овие ќе бидат како - дали како апликант ви е дијагностицирана туберкулоза? Или останавте во контакт со некој болен од туберкулоза во последните две години? Исто како и овие прашања, ќе најдете и листа на медицински состојби кои ви помагаат да го идентификувате и наведете типот на вашата болест од списокот (во случај да постои). Но, тоа не значи дека вашата апликација ќе биде одбиена веднаш, дури и ако страдате од некоја од болестите споменати во списокот. Повеќе фактори влегуваат во сликата бидејќи сите апликации се оценуваат од случај до случај. 

Неколку други прашања поставени во формуларот за апликација за виза за Канада

Пред да може барањето да се обработи за преглед, се поставуваат некои други прашања:

Овие прашања може да се категоризираат на следниов начин: 

 • планови за патување на барателот
 • податоци за контакт на апликантот
 • брачниот и работен статус на барателот

За апликацијата eTA, потребни се и детали за контакт: 

Апликантите за eTA мора да обезбедат валидна адреса за е-пошта. Мора да се има на ум дека процесот на eTA во Канада се врши онлајн и ќе добиете враќање само на е-поштата. Штом се одобри електронското овластување за патување, се испраќа известување преку е-пошта. Оттука, валидна и тековна адреса е од суштинско значење за непречена комуникација. 

Потребна е и адреса на живеење!

Треба да одговорите на неколку прашања за вашиот брачен статус и вработување. За да изберете од паѓачката листа во делот за нивниот брачен статус, на апликантот ќе му бидат обезбедени неколку опции. 

Од вашето занимање, името на компанијата, името на компанијата каде што работите и моменталното работно место, земете неколку детали за вработување што се бараат во формуларот. Апликантот треба да ја наведе годината во која почнал да работи. Обезбедени опции се пензионери или невработени или домаќинки или никогаш не сте имале вработување или повеќе не сте во моментов вработени. 

Прашања за информации за летот, како датумот на пристигнување: 

Нема потреба да купувате билети за авиони однапред; патниците можат да изберат да ги добијат своите билети откако ќе заврши процесот на селекција на eTA. Оттука, никој нема да бара од вас да покажете доказ за билетот додека не започне процесот на аплицирање. 

Имајќи го кажано тоа, датумот на пристигнување треба да го обезбедат патниците кои веќе имаат однапред одлучен распоред и времето на летот доколку бидат прашани. 

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: 

Сакате да ги знаете следните чекори по завршувањето и плаќањето за eTA Canada Visa? Откако ќе аплицирате за eTA Canada Visa: Следни чекори.  

Апликација за виза за Канада преку Интернет има направено процесот на Апликација за виза за Канада едноставно. Тоа ви овозможува да го пополните формуларот за апликација за виза од удобноста на вашиот дом. Прилично едноставен процес е да аплицирате за виза за посетители во Канада; само треба да ги исполнувате условите за eTA и да ги обезбедите сите потребни информации. Па, што чекате? Едноставно пополнете го вашиот Онлајн апликација за виза за посетители на Канада и добијте ја вашата виза без проблеми.


Проверете ја вашата подобност за еТА Канада виза и аплицирајте за еТА Канада Виза 72 часа пред вашиот лет. Британски граѓани, Италијански граѓани, Државјани на Шпанија, Француски граѓани, Израелски државјани, Јужнокорејски граѓани, Филипински граѓани бразилски граѓани може да аплицира онлајн за eTA во Канада.