Политика за приватност

Оваа политика за приватност прецизира што прави оваа веб-страница со податоците што ги собира од корисниците и како тие податоци се обработуваат и за кои цели. Оваа политика се однесува на информациите што ги собира оваа веб-страница и ќе ве информира за вашите лични информации што ги собира веб-страницата и како и со кого може да се споделат наведените информации. Исто така, ќе ве извести за тоа како можете да пристапите и да ги контролирате податоците што ги собира веб-страницата и изборите што ви се достапни во врска со употребата на вашите податоци. Исто така, ќе ги надмине безбедносните процедури воспоставени на оваа веб-страница што ќе престане да има злоупотреба на вашите податоци. Конечно, ќе ве извести како да ги поправите неточностите или грешките во информациите доколку има.

Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате со Политиката за приватност и нејзините услови и услови.


Собирање, користење и споделување информации

Информациите собрани од оваа веб-страница ги поседуваме само ние. Единствената информација што можеме да ја собереме или до која имаме пристап е онаа што доброволно ни е доставена од корисникот преку е-пошта или која било друга форма на директен контакт. Оваа информација не е споделена или изнајмена на никого од нас. Информациите собрани од вас се користат само за да ви одговорат и да ја завршите задачата за која не контактиравте. Вашите информации нема да бидат споделени со ниту една трета страна надвор од нашата организација, освен кога е потребно да го сторите тоа за да го обработите вашето барање.

Пристап на корисникот до и контрола над нивните информации

Можете да не контактирате преку е-поштенската адреса дадена на нашата веб-страница со цел да откриете кои податоци нашата веб-страница ги собрала за вас, доколку ги има; да ни натераме да смениме или исправиме кој било од вашите податоци за вас што ги имаме; да нè натера да ги избришеме сите податоци што веб-страницата ги собра од вас; или едноставно да ги искажеме вашите грижи и прашања во врска со употребата што ја правиме во податоците што нашата веб-страница ги собира од вас. Вие исто така имате избор да се откажете од секој иден контакт со нас.

Имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC) ги бара овие информации за да може да се одлучи за вашата eTA за Канада со добро информиран процес на донесување одлуки и да не бидете вратени назад во моментот на качување или во моментот на влегување во Канада.

Безбедност

Ние ги преземаме сите безбедносни мерки на претпазливост со цел да ги заштитиме информациите собрани од вас од веб-страницата. Секоја чувствителна, приватна информација доставена од вас на веб-страницата е заштитена и преку Интернет и офлајн. Сите чувствителни информации, на пример, кредитни картички или податоци за дебитни картички, безбедно ни се даваат по енкрипцијата. Иконата за заклучена заклучување на вашиот веб прелистувач или „https“ на почетокот на URL-то е доказ за истото. Така, енкрипцијата ни помага да ги заштитиме вашите лични и чувствителни информации на Интернет.

Слично на тоа, ние ги штитиме вашите информации офлајн со доделување пристап до каква било информација што ве идентификува само за да изберете вработени на кои им требаат информациите за да извршат работа што го обработува вашето барање. Компјутерите и серверите во кои се зачувани вашите информации се исто така заштитени и безбедни.

Обработка на вашето барање / нарачка

Според нашите услови, вие сте мандат да ни дадете информации што се потребни за обработка на вашето барање или нарачка направена на нашата веб-страница. Ова вклучува лични, контактни информации, патувања и био-метрички информации (на пример, вашето целосно име, датум на раѓање, адреса, адреса за е-пошта, информации за пасош, патување за патување итн.), И исто така такви финансиски информации како кредитна / дебитна картичка број и датум на истекување, итн.

Овие информации мора да ни ги доставите додека поднесувате барање за аплицирање за еТА во Канада. Овие информации нема да се користат за никакви маркетинг цели, туку само за да се исполни вашата нарачка. Ако најдеме проблеми во правењето на истото или ви требаат повеќе информации од вас, ќе ги користиме информациите за контакт дадени од вас за да стапиме во контакт со вас.

Колачињата

Колаче е мала текстуална датотека или дел од податоците што ги испраќа веб-страница преку веб-прелистувачот на корисникот, за да се зачува на компјутерот на корисникот, кој собира стандардни информации за евиденција, како и информации за однесувањето на посетителите, следејќи ги прелистувањата на корисникот и активноста на веб-страниците. Ние користиме колачиња за да осигураме дека нашата веб-страница работи ефикасно и непречено и да го подобриме искуството на корисникот. Постојат два вида колачиња што ги користи оваа веб-страница - колаче за веб-страница, што е од суштинско значење за користењето на веб-страницата од страна на корисникот и за обработка на нивното барање од страна на веб-страницата и во никој случај не е поврзано со личните информации на корисникот; и колаче за аналитика, кое ги следи корисниците и помага во мерење на перформансите на веб-страницата. Може да се исклучите од колачињата за аналитика.


Измена и измени во оваа Политика за приватност

Нашата правна политика, нашите Услови и правила, нашата реакција на владиното законодавство и други фактори може да нè принудат да направиме измени во оваа Политика за приватност. Тоа е документ за живеење и менување и можеме да направиме измени во оваа Политика за приватност и може или може да не ве известиме за промените во оваа политика.

Промените направени во оваа политика за приватност се ефективни веднаш по објавувањето на овој полициски и тие влегуваат во сила веднаш.

Одговорност е на корисниците дека тој или таа се информирани за оваа политика за приватност. Кога ќе завршите Образец за апликација за виза за Канада, ве замоливме да ги прифатите нашите Услови и правила и нашата Политика за приватност. Areе ви биде дадена можност да прочитате, разгледате и да ни дадете повратна информација за нашата Политика за приватност пред да ја доставите вашата апликација и да ја платите кај нас.


линкови

Кои било врски содржани на оваа веб-страница до други веб-страници, корисникот треба да ги кликне според нивната дискреција. Ние не сме одговорни за политиката на приватност на другите веб-страници, а на корисниците им се препорачува да ја прочитаат самата политика за приватност на другите веб-страници.

Можете да дојдете до нас

Може да се контактираме преку нашата биро за помошНа Ги поздравуваме повратните информации, предлози, препораки и области на подобрувања од нашите корисници. Со нетрпение очекуваме да направиме подобрување на веќе најдобрата платформа во светот за аплицирање за канадска виза преку Интернет.