Viza e Vizitorëve të Kanadasë

A po planifikoni të udhëtoni në Kanada për ndonjë gjë në ndonjë gjë? Kur vizitoni Kanadanë, është e rëndësishme për ju të siguroheni që të keni identifikimin dhe dokumentet e duhura të udhëtimit për veten tuaj. Nëse ju fëmijë që udhëtoni me ju, ata duhet të kenë dokumentet e tyre të identifikimit dhe të udhëtimit.

Çfarë është Kanada eTA (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit)?

Kanada eTA është një dokument udhëtimi i autorizuar që lejon shtetasit e huaj të hyjnë në Kanada për qëllime turizmi si kalimi i pushimeve ose pushimet në ndonjë qytet kanadez, ndonjë gjë interesante, vizita në familje ose miq, ardhja si pjesë e një grupi shkollor në një udhëtim shkollor ose për ndonjë aktivitet tjetër shoqëror.

Kanada eTA lejon shtetas i huaj i vendeve të përjashtuara nga vizat për të udhëtuar në Kanada pa pasur nevojë për të marrë një Visa nga Ambasada Kanadeze ose Konsullata. ETA e Kanadasë është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj dhe është e vlefshme për pesë vjet ose derisa të skadojë pasaporta juaj, cilado që të jetë e para.

A kam nevojë për Kanada eTA ose Visa për të udhëtuar në Kanada për turizëm?

Ju mund të udhëtoni në Kanada për turizëm me një vizë vizitori tradicionale të Kanadasë ose eTA të Kanadasë në varësi të kombësisë suaj. Nëse kombësia juaj e pasaportës është një nga Vend i përjashtuar nga vizat të listuara më poshtë, atëherë nuk keni nevojë të vizitoni ambasadën ose konsullatën kanadeze për të marrë vizën e vizitorëve të Kanadasë dhe thjesht të aplikoni për Kanada eTA online.

Për t'u kualifikuar për eTA të Kanadasë kërkohet të jeni:

 • Qytetar i ndonjërës nga këto vendet e përjashtuara nga vizat:
  Andorra, Australi, Irlandë, Bahamas, Austri, Barbados, Belgjikë, Maltë, Brunei, Kili, Qipro, Papua Guinea e Re, Norvegjia, Republika Çeke, Danimarka, Finlanda, Franca, Gjermania, Greqia, Selia e Shenjtë, Estonia, Meksika, Hungaria, Islanda, Izraeli, Japonia, Koreja e Jugut, Letonia, Lihtenshtajni, Kroacia, Lituania, Portugalia, Luksemburgu, Holanda, Italia Monako, Zelanda e Re, Samoa, Polonia, Singapori, Tajvani, San Marino, Sllovakia, Sllovenia, Ishujt Solomon, Spanja, Zvicra, Suedia.
 • Qytetar i vendeve të mëposhtme që ose kanë vizituar Kanadanë në 10 vitet e fundit me vizë vizitori ose aktualisht kanë një vizë të vlefshme amerikane: Antigua dhe Barbuda, Uruguai, Trinidad dhe Tobago, Argjentinë, Tajlandë, Brazil, Kosta Rika, St. Vincent, Seychelles, Maroku, Panamaja, Saint Lucia, Filipinet dhe Saint Kitts dhe Nevis.

Cilat aktivitete janë të lejuara për turistët në eTA Kanada Visa?

Viza e Vizitorëve eTA Canada mund të përdoret për qëllimet e mëposhtme:

 • Kalimi i pushimeve ose pushimeve në ndonjë qytet kanadez
 • Vizitë
 • Vizitë në familje ose miq
 • Vjen si pjesë e një grupi shkollor në një udhëtim në shkollë ose për ndonjë aktivitet tjetër shoqëror
 • Pjesëmarrja në një kurs të shkurtër studimi që nuk jep asnjë kreditet

Sa kohë mund të qëndroj në Kanada si vizitor?

Shumica e turistëve lejohen për një kohëzgjatje prej gjashtë muajsh nga data e hyrjes së tyre në Kanada. Sidoqoftë, zyrtari i Emigracionit në portin Kanadez të hyrjes (NP) ka fjalën e fundit në përcaktimin se sa kohë ju lejohet të qëndroni në vend. Nëse Zyrtari i Shërbimeve Kufitare autorizon vetëm një periudhë më të shkurtër, le të themi 3 muaj, data në të cilën duhet të largoheni nga Kanadaja do të tregohet në pasaportën tuaj.

Cilat janë kërkesat thelbësore për aplikimin eTA e Kanadasë për turizmin?

Kur aplikoni për Kanada eTA online do të kërkohet të keni sa vijon:

 • Pasaportë
 • Detajet e kontaktit, punësimit dhe udhëtimit
 • Një kartë debiti ose krediti për të paguar tarifat e aplikimit eTA

Pasaporta juaj është më e rëndësishmja nga dokumentet e tilla që duhet të mbani me vete kur hyni në Kanada dhe mbi të cilat do të vuloset kohëzgjatja e qëndrimit tuaj në Kanada nga zyrtarët e kufirit.

Siguria e Kufirit në Kanada

Çfarë mund ta bëjë hyrjen time në Kanada të papranueshme si vizitor?

Duhet të keni parasysh se Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) mund t'ju refuzojë hyrjen në kufi edhe nëse jeni an miratuar mbajtësin e eTA të Kanadasë.
Disa nga arsyet kryesore për papranueshmëri janë

 • nuk i keni në rregull të gjitha dokumentet, siç është pasaporta juaj, të cilat do të kontrollohen nga zyrtarët e kufirit
 • ju paraqisni ndonjë rrezik shëndetësor ose financiar
 • historia kriminale / terroriste
 • shkeljet e të drejtave të njeriut
 • pjesëmarrja në krimin e organizuar
 • çështjet e mëparshme të imigracionit
 • arsye financiare si asnjë provë e mjeteve për të mbështetur veten


Ju lutemi aplikoni për një aplikim eTA në Kanada 3 ditë përpara fluturimit tuaj për në Kanada.