Zgjatja e vizës për studentët ndërkombëtarë në Kanada

Përditësuar më Oct 17, 2023 | Kanada eTA

Kanadaja është shumë e njohur si një destinacion studimi jashtë vendit në mesin e studentëve ndërkombëtarë. Disa nga këto arsye janë universitete të njohura ndërkombëtarisht që shkëlqejnë në ekselencën akademike, bursa për studentë ndërkombëtarë dhe tarifa të arsyeshme shkollimi, shumë mundësi kërkimore; dhe përzierje të ndryshme kulturash. Mbi të gjitha, politikat e Kanadasë ndaj opsioneve të vizave pas studimeve dhe të diplomimit janë veçanërisht mirëpritëse.

Nëse jeni në Kanada si student ndërkombëtar dhe leja juaj e studimit po skadon, është e rëndësishme të kuptoni opsionet tuaja. Lajmi i mirë është se jeni në vendin e duhur, por do t'ju duhet të veproni shpejt.

Zgjatja e studimit nuk nënkupton vetëm ndryshimin e datës së skadencës në vizën tuaj të studimit ose lejen e studimit, por edhe kalimin nga një lloj në tjetrin, për shembull, nga student në një të diplomuar .

Çfarë duhet të dini për zgjatjen e vizës suaj të studimit

Si të aplikoni

Ju duhet të jeni në gjendje të aplikoni online në zgjatni vizën tuaj të studimit . Megjithatë, nëse keni probleme me aksesueshmërinë me aplikacionin online, duhet të jeni në gjendje të aplikoni edhe duke përdorur një aplikacion letre.

Kur të aplikoni

Ju duhet të aplikoni të paktën 30 ditë para se leja juaj e studimit të përfundojë.

Çfarë duhet të bëni nëse viza juaj e studimit tashmë ka skaduar

Ju duhet të aplikoni për një leje të re studimi dhe të paguani tarifat tuaja. Kjo do të rivendosë statusin tuaj si banor i përkohshëm.

Udhëtoni jashtë Kanadasë me leje studimi

Ju lejohet të udhëtoni jashtë Kanadasë me një leje studimi. Ju do të lejoheni të rihyni në Kanada me kusht që të plotësoni kriteret e mëposhtme:

  • Pasaporta ose dokumenti juaj i udhëtimit nuk ka skaduar dhe është ende i vlefshëm
  • Leja juaj e studimit është ende e vlefshme dhe nuk ka skaduar
  • Në varësi të vendit tuaj të pasaportës, ju keni një vizë të vlefshme vizitori ose viza eTA e Kanada
  • Ju jeni duke marrë pjesë në një institucion të caktuar mësimi (DLI) me një plan gatishmërie të miratuar për Covid-19.

Kanada eTA është një autorizim elektronik udhëtimi ose leje udhëtimi për të vizituar Kanadanë për një periudhë kohore më pak se 6 muaj dhe për të shijuar festivalet Oktoberfest në Kanada. Vizitorët ndërkombëtarë duhet të kenë një eTA të Kanadasë ose një vizë vizitori të Kanadasë për të qenë në gjendje të vizitojnë Kanadanë. Mbajtësit e kualifikueshëm të pasaportave të huaja mund të aplikojnë për një eTA Kanada Visa në internet brenda pak minutash.

Importantshtë e rëndësishme të aplikoni për një zgjatje të lejes së studimit pasi të skadojë, përndryshe ju mund të deportoheni jashtë Kanadasë.